Pedagogische aanpak

Natuurlijk leuk!

Winja Wanja is een natuurkinderopvang omdat kinderen houden van buiten spelen. Daarom bieden wij kinderopvang waar kinderen met al hun zintuigen ontdekken wat er om hen heen leeft, groeit en bloeit. De baby's gaan mee in de wandelwagen en kijken naar de bewegende blaadjes van de bomen. Of ze spelen in onze buitenbox en voelen de wind op hun wangetjes. We kijken met de peuters 's ochtends bij de kippen of ze een eitje hebben gelegd en eten dat tussen de middag bij een zelf gebakken broodje op. De peuters hebben hun eigen broodje gekneed en geven de kippen wat graan. De kinderen bij de buitenschoolse opvang bakken hun broodje boven een vuurtje en gaan naar de dierenwinkel om stro te halen en het hok te verschonen. 

 

Nieuwsgierig geworden naar onze opvang? Bel ons dan voor meer informatie op 06-39688194 of mail ons: info@winjawanja.nl

 

Direct aanmelden kan natuurlijk ook via deze site: inschrijven 

 

 

 

Wilt u eerst iets meer lezen over hoe wij te werk gaan, lees hieronder dan ons informatieboekje

 

 

 

 

 

1pedagogisch_werkplan_bos_2020.docx

Groene kwaliteit!

 

Winja Wanja heeft het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang ontvangen!

Het kwaliteitsmerk wordt door Stichting Groen Cement uitgereikt aan  kinderopvanglocaties die zich structureel inzetten om natuurbeleving en ´groen´ buitenspelen een stevige plek te geven in de kinderopvang.

Belangrijk criterium voor het behalen van het kwaliteitsmerk is dat alle kinderen elke dag naar buiten gaan en dat ze spelenderwijs leren omgaan met de natuur door bijvoorbeeld bezig te zijn met de seizoenen en met zaaien en oogsten. Er is sprake van een buitenruimte die uitnodigt om de natuur te ontdekken en te beleven. Bovendien is op deze locaties natuur verankerd  in het pedagogisch beleidsplan.

 

Stichting Groen Cement is ontstaan vanuit het besef dat steeds minder kinderen regelmatig buitenspelen in de vrije natuur. En dat terwijl dit heel belangrijk is voor hun welzijn en fysieke en sociaal/emotionele ontwikkeling. Groen Cement vindt het belangrijk dat kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken, zich kunnen verwonderen en kunnen leren hoe zij er zelf goed voor kunnen zorgen.

Deze visie delen wij met de stichting en we zijn dan ook heel blij dat we het kwaliteitsmerk ontvangen hebben.

 

Elke dag iets anders

zelf bootjes maken en laten varen in de beek
zelf bootjes maken en laten varen in de beek

 

 

 

We hebben een afwisselend activiteitenprogramma waarvan de basis steeds bestaat uit:

 

een dag knutselen

een dag koken/bakken

een dag spel/muziek/dans

een dag zaaien/planten/oogsten/wandelen

 

Vaak hebben we een thema waar een periode mee gewerkt wordt en in de vakanties gaan we met de oudere kinderen wat verder op pad. Bijvoorbeeld naar het Watermuseum in Arnhem of naar een speeltuin. De kinderen zijn niet verplicht om mee te doen met de activiteiten, behalve als er uitstapjes gemaakt worden. 

 

 

Hieronder kunt u een voorbeeld van activiteitenprogramma bekijken. 

 

programma_tot_voorjaarsvakantie_2020.docx