Locatie

Groeneweg 32

Sinds half decemeber 2022 hebben we een nieuwe locatie.

Het is vlakbij onze oude locatie in sfeervol voormalig schoolgebouw uit het begin van de vorige eeuw. We hebben 3 groepsruimtes en een centrale speelhal. Daar kunnen de kinderen allerlei fantasiespel spelen en er is ook een fijn leeshoekje gecreerd. In de inrichting zie je onze liefde voor de natuur terug. elke ruimte heeft zijn eigen element zo is er bij de baby's voor het thema water gekozen, hebben de peuters het thema lucht en de BSO het thema aarde. In de centrale hal is het thema vuur en dat hebben we gelinkt aan de savanne in Afrika en het vuur van de ondergaande zon. Buiten is er voldoende ruimte om te spelen met zand en water en hebben we gelegenheid voor schommelen, klimmen, rennen, klimmen en fietsen. Ook hebben we hier een moestuin, ons konijn Houdini en onze kippetjes.

In de BSO ruimte hebben we een keuken waar de kinderen kunnen koken en bakken en een aparte ruimte waar kan worden geknutseld en geklust met echt gereedschap dat mede is ontwikkeld door de TU Delft. 

 

De GGD komt jaarlijks lang om de kwaliteit van onze opvang te controleren op veiligheid , gezondheid en pedagogisch klimaat. De BSO en het kinderdagverblijf worden als twee opvanglocaties gezien en er wordt dus bij beide een keer in het jaar geinspecteerd. Het rapport kunt u vinden in he landelijk register kinderopvang of door hier op de link te klikken:  ee hebben een rapport voor de 0-4 jarigen en een rapport voor de BSO

contactgegevens

 

 

Voor vragen kun u contact opnemen met: info@winjawanja.nl

of bellen met: 06-39688194

Voor inschrijvingen kunt u contact opnemen via deze site.

Adres Locatie: Groenweg 32, 6871 DD Renkum.

Registratienummer BSO: 69676252

Registratienummer KDV: 634219777

 

 

U vindt ons achter aan het pad van de tandarts bij de houten poort.

Tip: ook vanuit Wageningen is onze kinderopvang goed te bereiken!

 

 

 

 

 

Groene kwaliteit!

 

Winja Wanja heeft het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang ontvangen!

Het kwaliteitsmerk wordt door Stichting Groen Cement uitgereikt aan  kinderopvanglocaties die zich structureel inzetten om natuurbeleving en ´groen´ buitenspelen een stevige plek te geven in de kinderopvang.

Belangrijk criterium voor het behalen van het kwaliteitsmerk is dat alle kinderen elke dag naar buiten gaan en dat ze spelenderwijs leren omgaan met de natuur door bijvoorbeeld bezig te zijn met de seizoenen en met zaaien en oogsten. Er is sprake van een buitenruimte die uitnodigt om de natuur te ontdekken en te beleven. Bovendien is op deze locaties natuur verankerd  in het pedagogisch beleidsplan.

 

Stichting Groen Cement is ontstaan vanuit het besef dat steeds minder kinderen regelmatig buitenspelen in de vrije natuur. En dat terwijl dit heel belangrijk is voor hun welzijn en fysieke en sociaal/emotionele ontwikkeling. Groen Cement vindt het belangrijk dat kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken, zich kunnen verwonderen en kunnen leren hoe zij er zelf goed voor kunnen zorgen.

Deze visie delen wij met de stichting en we zijn dan ook heel blij dat we het kwaliteitsmerk ontvangen hebben.

 

Groene kwaliteit!